Погані новини для корумпованих службовців: Представник НАЗК пояснила, за яку брехню в декларації чиновників саджатимуть до в'язниці

За неправдиві свідчення винуватців їм загрожуватиме позбавлення волі терміном до 2 років.

Тепер декларації перевірятимуть ретельніше. Фото google.com

За неправдиві свідчення в декларації чиновника про майно понад 345 тис. грн передбачено кримінальне покарання від штрафу 43-51 тис. грн до позбавлення волі терміном до 2 років. Про це у вівторок в Краматорську заявила заступник директора департаменту контроля та перевірки декларацій, моніторингу способу життя Національного агентства з питань попередження корупції Тетяна Шкребко, передають Патріоти України.

За її словами, "НАЗК використовуватиме наступні види контролю: за своєчасністю подання декларацій, за правомірністю та правильністю заповнення, за логічним та арифметичним контролем, а також буде виконувати повну перевірку декларацій".

Шкребко також додала, що під повну перевірку декларацій за встановленим порядком підпадатимуть особи, які посідають відповідальну й особливо відповідальну посаду, держслужбовці, згідно із законом про державну службу, які підпадають під категорію А та Б, держслужбовці, що підпадають під категорію 1-3 згідно із законом про місцеве самоуправління, судді, прокурори, слідчі, а також особи, що посідають посади з високим та підвищеним корупційним ризиком.

Окрім цього, повна перевірка загрожує декларації суб'єкта у випадку якщо член його родини відмовиться надавати інформацію про невідповідність способу життя суб'єкта декларування..

"НАПК проводитиме перевірку, результати систематизують у вигляді висновку. У випадку порушень, які будуть за недостовірністю свідчень про майно до 138 тис., особи будуть притягнені до дисциплінарної відповідальності. У випадку перевищення від 138 тис. до 345 тис. грн - буде адміністративний штраф у розмірі від 17 до 43 тис. гривень. Якщо недостовірність свідчень про майно перевищуватиме понад 345 тис. гривень, то це може бути штраф до 51 тис. грн. або кримінальна відповідальність терміном до 2 років", - повідомила Шкребко.

Представник також зазначила. що відповідна справи передаватимуть до суду, який і ухвалить рішення. Шкребко також заявила, що чиновники, які, починаючи з 15 серпня, будуть подавати декларації, "до кінця року вже можуть бути притягнені до відповідальності".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...