"Погрожували вбити та закопати": У Києві спалили машину адвоката, що бореться з незаконною забудовою (фото)

Олександр Дядюк пов'язує цей інцидент із його правовою боротьбою із забудовою компанії "Buidling Development Holding" у Петропавлівській Борщагівці.

Спалена машина адвоката. Фото: Українська правда.

У Дніпровському районі Києва спалили машину адвоката активістів Петропавлівської Борщагівки Олександра Дядюка. Про це повідомила журналіст, лідер місцевої громади Петропавлівської Борщагівки "Захисти ліс" Валентина Аксьонова, передають Патріоти України із посиланням на Українську Правду.

Подія трапилася близько 4.00 ранку 28 січня. "Близько третьої години ночі я виглядав з балкону, все було тихо і спокійно, а вже близько чотирьох мені подзвонила в двері поліція. У дворі вже палала моя машина, сусіди вже вибігли і переставляли свої автомобілі, щоб вогонь не перекинувся", - розповів Дядюк.

Він пов'язує цей інцидент із його правовою боротьбою із забудовою компанії "Buidling Development Holding" у Петропавлівській Борщагівці. "Від тоді, як я веду справи щодо "Празького кварталу-2" у цієї будівельної компанії, я отримую численні погрози в інтернеті і телефоном, мовляв мене вб'ють, закопають. Постійно залякують", - сказав адвокат.

На даний час два будівельних об’єкти компанії Building Development Holding вже зупинено – це "Празький квартал-2" та "Ехо парк". "Держархбудінспекція виявила низку грубих порушень і скасувала всі дозвільні документи та призупинила будівництво, також активісти та ДАБІ виграли суди проти забудовника", - розповіла одна з київських активісток.

Крім того, 24 січня 2017 року громада виграла суд в апеляційній інстанції щодо скасування Генплану села Петропавлівська Борщагівка, за яким Building Development Holding мала звести висотки на місці Вуміського лісу. Апеляційну скаргу подала Петропавлівсько-Борщагівська сільрада та забудовник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...