“Полігонні випробовування пройшли на “ура”: Волонтери розробили для ЗСУ радіокерований універсальний комплекс (відео)

Платформа сприймає сигнал управління на відстані 1,5 км. Може перевозити до 200 кг за максимальної швидкості 20 км на год.
Комплекс "Черепашка". Фото: скріншот з відео.

На Яворівському полігоні проходять випробування нового дистанційнокерованого комплексу для українських військових “Черепашка”. Відеоролик розміщено на сторінці спільноти “Зроблено в Україні” у Facebook, передають Патріоти України.

Розробкою платформи з автоматичним гранатометом (АГС) на борту займалися волонтери Олександр Грачов і Даулет Бейсембаев. “Полігонні випробовування пройшли на “ура”. Відстріляли три улитки – повний фурор, агеесники у захваті. Попереду іспити у Пісках. Це не дорога розробка Укроборонпрому. Це малобюджетний волонтерський проект”, – повідомляє військовий Роман Туровець.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...