"Політична гра чи наклеп": ГПУ пояснила закриття справи проти Авакова

Прокуратура вирішила, що звинувачення Віталія Шабуніна нічим не підтверджені.

Арсен Аваков. Фото: zn.ua.

Факти щодо голови МВД Арсена Авакова з заяви голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна не знайшли підтвердження, справу буде закрито. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передають Патріоти України.

"Оскільки факти, які були в цій заяві, не знайшли свого підтвердження, оскільки це буде виглядати як наклеп чи політична гра чи наклеп і того ж міністра внутрішніх справ... Вона (справа, - ред.) буде закритою", - заявила вона.

За її словами, серед справ, які розслідує ГПУ Аваков в жодній не є обвинуваченим. "Я знаю, що такі справи є в НАБУ, але деталі потрібно дізнатися у них", - додала прес-секретар.

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко заявив про відкриття кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після звернення голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Також нагадаємо, раніше Шабунін заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не повідомив про конфлікт інтересів у розслідуванні щодо нардепа Котвіцького, яке веде МВС, що і стало підставою для прохання призначити службове розслідування щодо чиновника.

Мова йде про розслідування щодо народного депутата Ігоря Котвіцького, якого підозрюють у тому, що він вивів в офшор 40 млн дол. Народний депутат Сергій Лещенко тоді заявив, що в цьому замішаний Аваков, який, у свою чергу, спростував звинувачення нардепа.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...