"Полуостров невезения": Кримські фруктові сади вразила небезпечна карантинна інфекція

В трьох муніципальних округах міста Севастополь введено карантинні фітосанітарні зони вірусу шарки слив.

Віспа слив. Фото: www.karantin.te.ua.

На території анексованого Росією Кримського півострова поширилася інфекція фруктових дерев - шарка. У зв’язку з вірусом місцева влада прийняла рішення ввести карантин на період проведення заходів, спрямованих на порятунок дерев та урожаю. Таку новину повідомляє Преса України з посиланням на місцеві ЗМІ, передають Патріоти України.

Зокрема, у прес-службі керованого Кремлем уряду Севастополя повідомили, що в трьох муніципальних округах міста введено карантинні фітосанітарні зони вірусу шарки слив (Plum pox potyvirus). Фітосанітарна служба Криму виявила випадки захворювання фруктових дерев у сливовому саду в Нахімовському муніципальному окрузі на Північній стороні, в персиковому саду в Верхнесадовському муніципальному окрузі та на території Андріївського муніципального округу.

Як відомо, шарка, яка також має назву віспа сливи – дуже серйозне карантинне захворювання кісточкових фруктових культур. Переносниками вірусу є попелиці, кліщі, а також можливе зараження під час щеплення чи пересадки зараженими знаряддями обробки. Даний вірус не є загрозливим для організму людини.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...