Портнов виграв: У Бельгії екс-заступника генпрокурора України засудили до арешту та штрафу

Екс-чиновник часів Януковича Андрій Портнов вже офіційно - поза санкціями Євросоюзу, а Олексію Баганцю загрожують великі неприємності з цього приводу.

Олексій Баганець. Фото: Еспресо.TV.

Кримінальний суд Бельгії засудив до місяця арешту і штрафу у розмірі 6 тисяч євро колишнього першого заступника генерального прокурора України Олексія Баганця. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-перший заступник глави адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов, передають Патріоти України.

За його словами, Баганця визнали винним у навмисному наданні Європейському союзу недостовірної інформації про Портнова, коли проти нього вводилися санкції у 2014 році. "Суд встановив юридичний факт навмисності дій чиновника ГПУ, хибності поширеної Генеральною прокуратурою в органах ЄС інформації і засудив його до одного місяця тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі шість тисяч євро, які необхідно сплатити в бюджет Бельгії", - написав екс-чиновник часів Януковича.

Портнов зазначив, що після вступу вироку в силу він і його компанія почнуть процедури, спрямовані на його виконання в Україні та інших країнах світу. Нагадаємо, що ще 26 жовтня 2015 року суд ЄС визнав безпідставними санкції проти Портнова і зняв арешт з його майна.

"Слід констатувати, що з цього моменту рішення люксембурзького суду стало джерелом міжнародного права і може офіційно використовуватися як прецедент у судових справах проти Євросоюзу заявниками з різних країн світу", - написав Портнов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Також екс-чиновник написав, що нібито вже "відправив у Брюссель повідомлення з реквізитами рахунку в українському банку, куди Раді Євросоюзу потрібно перерахувати гроші за рішенням люксембурзького суду".

У жовтні судді постановили, що єдиною причиною для накладення санкцій на Андрія Портнова був лист від Генеральної прокуратури України, в якому ГПУ стверджувала, що інформація слідства дозволяє говорити, що екс-чиновник режиму Віктора Януковича серед інших причетний до "розтрати значної кількості державних коштів та їхнього нелегального виведення за кордон". Проте, за даними суду, лист від України не містив ніяких інших деталей щодо фактів, звинувачення в яких приписувалося позивачу. Таким чином, цього було недостатньо для запровадження санкцій.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...