"Постраждали троє громадян Польщі": На українсько-польському кордоні сталася бійка

На переході у Раві-Руській, де відбувалася протестна акція проти призупинення малого прикордонного руху з Польщею, польський легковий автомобіль врізався в протестувальників.

На українсько-польському кордоні. Фото: 24tv.ua.

На українсько-польському кордоні протестувальники напали на автомобіль, яким керував громадянин Польщі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Wirtualna Polska.

"Постраждали троє громадян Польщі. Про це в понеділок повідомив Рафал Собчак, керівник прес-служби МЗС Польщі. За більш раннім повідомленням на переході у Раві-Руській, де відбувалася протестна акція проти призупинення малого прикордонного руху з Польщею повідомлялося, що польський легковий автомобіль врізався в протестувальників", – йдеться у повідомленні видання.

Свідок і жертва нападу, журналіст "Панорами Люблінської" Іоланта Козак розповіла своїм польським колегам свою версію подій. За її словами в автомобілі їхали журналісти і учені-мистецтвознавці з Люблінського університету, які мали лист-прохання з українського консульства про сприяння в переході кордону.

За словами Козак, цей лист вона та її колеги показали протестувальникам. "Протестувальники запевнили нас, що не пропустять нас далі", – відзначає вона. Після того, як громадяни Польщі спробували з'їхати на узбіччя, протестувальники напали на них, порізали шини авто.

Від агресивних чоловіків, значна частина яких говорила російською мовою, поляків врятували інші водії, літні жінки, але "не прикордонники і міліція". Внаслідок нападу протестувальників у однієї з пасажирок польського авто підозрюють перелом ребер, водія сильно побили.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...