Працював на суперника Трампа: У США розлючений бізнесмен підстрелив конгресмена

Стівена Скаліса поранили у стегно, небезпеки для його життя немає.

Стівен Скаліс був поранений у стегно. Фото: ЗМІ США.

Чоловік, озброєний напівавтоматичною гвинтівкою, відкрив стрілянину під час тренування до благодійного бейсбольного матчу за участі членів Конгресу США в заможному передмісті Вашингтона – у місті Олександрія, штат Вірджинія в середу. Внаслідок стрілянини отримав поранення конгресмен-республіканець Стівен Скаліс, а також кілька його помічників. Про це повідомляють американські ЗМІ, передають Патріоти України.

За словами очевидців, пролунало близько 50 пострілів після чого стрілка затримала поліція. Сенатор-республіканець від штату Юта Майк Лі повідомив Fox News, щоб пан Скаліс був поранений пострілом у стегно і його життю нічого не загрожує.

Речник Білого дому Шон Спайсер написав у Twitter, що президента США Дональда Трампа одразу поінформували про інцидент. CNN повідомляє, що під час стрілянини були також поранені двоє поліцейських. Член Палати представників, республіканець Стівен Скаліс представляє 1-й округ Луїзіани.

Людиною, яка влаштувала стрілянину на стадіоні та поранила конгресмена недалеко від Вашингтона, виявився 66-річний Джеймс Ходжкінсон.

За інформацією видання The Washington Post, Ходжкінсон бізнесмен, чия компанія займається інспекцією та ремонтом приміщень. Проте термін дії ліцензії на діяльність фірми закінчився в листопаді 2016.

Повідомляється, що Ходжкінсон в соцмережах відкрито критикував діяльність Дональда Трампа і співпрацював зі штабом його суперника на виборах 2016 року Берні Сандерса. У 2006 році у підприємця були проблеми з законом. Тоді Ходжкінсона звинувачували в нанесенні побоїв та заподіянню шкоди автомобілю. Згодом звинувачення зняли. Під час брифінгу в Білому домі Трамп заявив, що стрілець у конгресменів помер від отриманих поранень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...