"Право первого удара": Через Росію США не відмовляться від використання ядерної зброї превентивно

Президент США Барак Обама, швидше за все, не буде використовувати свої останні дні на посаді для того, щоб законодавчо заборонити американським військовим першими застосовувати ядерну зброю.

Барак Обама. Фото: russia-in-us.com.

Міністр оборони Ештон Картер і Держсекретар Джон Керрі застерігають президента США Барака Обаму, що саме зараз поганий момент для такого кроку. Про це пише New York Times, наводячи думку кількох чиновників з Білого дому, передають Патріоти України.

Президент США Барак Обама, швидше за все, не буде використовувати свої останні дні на посаді для того, щоб законодавчо заборонити американським військовим першими застосовувати ядерну зброю. Він змінив свою думку після того, як його радники з питань національної безпеки попередили, що це може підірвати довіру союзників і зміцнить позиції Китаю та Росії.

Обама вважає скорочення ролі ядерної зброї особливо важливим для своєї політичного спадщини. Однак він був засмучений чути критику навіть від своїх важливих союзників, яким не сподобався його план модернізації ядерного арсеналу вартістю трильйон доларів. Американські чиновники, яким цей план не сподобався, зазначали, що він йде в розріз з обіцянками самого Обами, які він дав у 2009 році.

Протягом декількох місяців адвокати контролю над озброєнням підштовхували адміністрацію до кількох важливих кроків, які повинні були наблизити початок "світу без ядерної зброї". І найістотнішим з них повинна була стати заборона в США першими використовувати свій ядерний арсенал у випадку конфлікту. Вони наполягали, що з практичної точки зору жоден американський президент не буде застосовувати ядерний арсенал, коли є так багато інших засобів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...