Прямо під носом у сепарів: Українські бійці показали підземні бліндажі в Авдіївці (фото, відео)

Збірна конструкція, яка складається докупи за лічені години, додатково укріплена згори традиційними методами, дає чудовий прихисток десятку бійців і захищає їх і від холоду, і від ворожих обстрілів.

У такому бліндажі затишно та безпечно. Фото: PeoplesProject.

Бійці 72 окремої механізованої бригади, які тримають оборону під Авдіївкою показали фото бліндажів волонтерського виробництва, у яких вони живуть уже досить тривалий час, передають Патріоти України.

Ці бліндажі встановлено на ротному опорному пункті Зеніт, впритул до найгарячіших точок фронту – і лиховісної шахти Бутівка, і нового терміналу Донецького летовища. Бліндаж на відео морські піхотинці за лічені години непомітно звели під самим носом у терористів.

Збірна конструкція, яка складається докупи за лічені години, додатково укріплена згори традиційними методами, дає чудовий прихисток десятку бійців і захищає їх і від холоду, і від ворожих обстрілів. Виготовити ці бліндажі ми можемо виключно із вашою допомогою: адже всі матеріали ми купуємо лише коштом благодійних пожертв чи внесків меценатів. Тож долучайтеся до участі у проекті «Польові бліндажі» – ваші пожертви дійсно рятують нашим хлопцям життя! “Тому надійне укриття тут буквально на вагу золота”, – повідомили волонтери проекту PeoplesProject.

У першому бліндажі устаткували такий собі «передбанник». Добре укріплений, сполучений із системою окопів та укриттів, цей передбанник чудово доповнює та укріплює сам бліндаж і захищає його і від холоду, і від випадкових осколків.

Перекритий додатковими колодами, укріплений мішками з піском, цей бліндаж – чудовий прихисток як від куль чи снарядів, так і від зимового холоду.

Затишно не лише у передбаннику: за тривалий час використання бліндаж вже і сам чудово обжитий. У кутку потріскує дровами пічка. Скрізь речі та зброя, щойно тривога – підхопився, ухопив автомат і побіг на позицію.

А от і сам бліндаж ізсередини: тут живе десяток бійців. Звісно, інколи тіснувато. Але і наше завдання – не тризіркові готелі під кулями зводити, а захистити вояків від куль, осколків та морозу. І от із цими завданнями наші бліндажі справляються на відмінно.

Ось і другий бліндаж: передбанника тут немає, проте укриття ховається за… Скажемо так: бійці, які встановлювали бліндаж, майстерно використали особливості місцевості. Це забезпечує чудовий додатковий захист нашим солдатам, що живуть тут і утримують цю позицію.

Якихось особливих зручностей, – душової кабіни чи спортивного залу, – у бліндажі, звісно ж, немає. Проте тут є усе, аби десять чоловіків тривалий час жили у досить комфортних умовах, захищені від усіх можливих небезпек.

Спальні лежаки вміщують до десяти бійців, а стіни вже самі бійці обшили додатковою теплоізоляцією – і тепло, і сухо, і симпатично.

Zenith_2_1

А ось і наступна позиція – у цій непримітній поки що ямі днями облаштують іще один із нових бліндажів. Адже лише нещодавно волонтери передали під Авдіївку ще п’ять нових укриттів – тож бійці вже приготували котловани.

yama

Волонтери проекту, вже відправили на фронт понад сімдесят бліндажів. Та навіть це значне число не вдовольняє постійних потреб військових. Вже самі бійці кажуть, що бліндажі волонтерського виробництва – одне із найкращих інженерних рішень, із якими довелось працювати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...