Пролилася кров: Поліція "культурної столиці Росії" штурмувала «Музей Новоросії»

Учасники бійки, які стріляли по поліцейських на вулиці, виявилися "працівниками музею".

Музей "Новоросії" у Петербурзі. Фото: ЖЖ.

Передбачувані учасники масової бійки на вулиці Декабристів в Петербурзі зникли від переслідування в приміщенні «музею Новоросії», один з них відкрив стрілянину і поранив поліцейського, передають Патріоти України із посиланням на місцеве видання «Фонтанка».

За даними прес-служби слідчого управління СК по Петербургу, вночі 28 січня на вулиці Декабристів сталася масова бійка, один з учасників якої стріляв у повітря з травматичного пістолета. Від співробітників поліції, які прибули на місце події, учасники бійки сховалися в підвальному приміщенні.

«Після застосування поліцейськими спецзасобів для відкриття дверей підвалу, один із зловмисників вистрілив через неї з мисливської зброї в бік поліцейських, - наголошується в повідомленні. - В результаті був поранений картеччю співробітник поліції, він госпіталізований в лікарню, де йому надається необхідна медична допомога, загрози для життя немає».

«Фонтанка» пише, що поліцейські штурмували «музей Новоросії». У повідомленні в групі музею в соцмережі «ВКонтакте» йдеться, що о четвертій годині ранку «один із сторожів Музею Новоросії вийшов в магазин за сигаретами» з рацією, і на вулиці «у нього стався словесний конфлікт з двома молодиками напідпитку». По рації сторож попередив колег, «що стався конфлікт і його б'ють» (орфографія оригіналу тут і далі - ред.). «Решта людей з наших музейних хлопців оперативно прийшла на допомогу своєму товаришеві і прибувши на місце конфлікту один з наших хлопців дістав зареєстрований травматичний пістолет і зробив один постріл в повітря», - йдеться в повідомленні.

Через «чисельну перевагу нападників» активісти з «музею Новоросії» «стали відступати», закрилися зсередини і забарикадувалися. Коли двері зовні почали вибивати з криками «Відкрийте, поліція!» «в це ніхто не повірив». Далі в приміщенні розпорошили газ, і «один з наших зробив постріл із зареєстрованої рушниці в бік дверей, щоб налякати їх».

Зараз «керівництво Музею "Новоросії" не пускають всередину приміщення і виганяють звідти, посилаючись на те що там проводяться слідчі дії, що неприпустимо», - вважають автори повідомлення. У повідомленні СК зазначається, що той, хто стріляв, затриманий, порушено кримінальну справу за статтею 317 КК (посягання на життя співробітника поліції).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...