Пропонують дах над головою, речі та авто: Біда на Вінниччині згуртувала людей

Знайшлися волонтери і просто громадяни, причому в масовому порядку, готові безкоштовно передавати свої речі потерпілим, надати притулок і дах над головою.

Вибухи на Вінниччині. Фото:24tvСтало відомо, як біда під Вінницею, яку спричинила пожежа на військових складах в Калинівці, згуртувала українців. Про це повідомляє Politeka, передають Патріоти України.

Так, відразу після інформації про пожежу та вибухи на арсеналі ЗСУ, місцеві жителі почали панікувати. Тим часом, небайдужі українці з сусідніх населених пунктів і великих міст почали пропонувати свою допомогу.

Моментально з'явилися спільноти в ФБ для координації зусиль, знайшлися волонтери і просто громадяни, причому в масовому порядку, готові безкоштовно передавати свої речі потерпілим, надати притулок і дах над головою.

Також з'явилося безліч людей, які готові їхати або надавати свій автотранспорт для вивозу людей із зони ураження біля Калинівки.

Як відзначають в мережі, багато жителів небезпечних районів вибирались самостійно, вирішили не чекати допомоги від держави, а розраховували тільки на себе. У даний час відомо, що через пожежу на бойових складах ніхто не загинув.

Тим часом, пожежники з різних областей України все ще намагаються загасити пожежу на арсеналі в Калинівці. У рятувальних роботах задіяно більше трьох тисяч пожежних.

В даний час вже евакуйовано понад 30 тисяч осіб.

Через попадання снарядів стався спалах чотирьох житлових будинків. Зараз рятувальники працюють над ліквідацією пожежі, на щастя ніхто не постраждав.

Як повідомлялося раніше, у Вінницькій області страшна пожежа охопила склади боєприпасів військової частини. При цьому лунають гучні вибухи. Військова частина розташована в населеному пункті Калинівка (близько 20 км від Вінниці). Щонайменше дві місцеві мешканки постраждали. Проходить евакуація.

Волонтери в соціальних мережах пропонують людям, які знаходяться в Калинівці, безкоштовно вивезти їх на автомобілях.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...