Простіше змінити значення слова: Дніпропетровські депутати вигадали, як не перейменовувати своє місто (відео)

Дніпропетровська міськрада звернулася до Верховної Ради з проханням перейменувати місто Дніпропетровськ, назване на честь Григорія Петровського, в місто Дніпропетровськ на честь річки Дніпро і апостола Петра.

Дніпропетровськ. Фото: news.dneprcity.net.

Депутати Дніпропетровської міської ради знайшли спосіб, як, не дивлячись на вимоги Закону України про декомунізацію, не змінювати назву міста Дніпропетровська. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 9-й канал.

Так, на виїзній сесії міськради депутати вирішили піти на хитрість, щоб зберегти місту нинішню назву, про що розповіла депутат Дніпропетровської міської ради від партії «Опозиційний блок» Наталія Начар'ян. За її словами, депутати вирішили просити Верховну Раду залишити місту стару назву, але змінити її значення.

Мається на увазі те, що повинно бути прийнято рішення, згідно з яким має вважатися, що Дніпропетровськ називається не на честь комуністичного діяча Петровського, а на честь річки Дніпро і апостола Петра. Технічно ж за пропозицією «Опозиційного блоку» Дніпропетровська міськрада звернулася до Верховної Ради з проханням перейменувати місто Дніпропетровськ, назване на честь Григорія Петровського, в місто Дніпропетровськ на честь річки Дніпро і апостола Петра.

Звернення про збереження Днепропетровску імені депутати прийняли на позачерговій сесії Дніпропетровської міської ради. За це рішення проголосували 33 депутати від 3 фракцій - «Опозиційний блок», «Громадська Сила» і БПП «Солідарність». Керівник фракції «Опозиційного блоку» Наталія Начар'ян підкреслила: «Ми відстоюємо позицію дніпропетровців - більше 80% містян хочуть, щоб наше місто називалося Дніпропетровськом».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...