"Просто денег нет?": Грузинський історик вказав на те, як Путіна залишають "друзі" серед лідерів інших країн

У нинішній ситуації російський президент може отримати підтримку хіба що від Вірменії на Кавказі і кількох країн Центральної Азії.

Грузинський публіцист, історик, професор Державного університету Ілії Олег Панфілов вважає, що російський президент Володимир Путін дуже швидко втрачає своїх партнерів серед лідерів інших країн. Про це він пише у своїй колонці для "Крим.Реалії", передають Патріоти України.

"Найближчий друг, партнер і соратник Олександр Лукашенко зовсім від рук відбився – почав дивитися в бік Європи. Він (Путін. – Ред.) покликав в гості президента Грузії, щоб наговорити йому багато приємних слів про майбутні стосунки – і це з тією самою країною, яка вже однією ногою в Євросоюзі і двома ногами в НАТО", - пише Панфілов. Історик вказує на те, що Путін зовсім не очікував, що Грузія стане європейською країною за президентства Іванішвілі.

У нинішній ситуації російський президент може отримати підтримку Вірменії на Кавказі і кількох країн Центральної Азії. Однак їх Панфілов називає вимушеними друзями, а не партнерами. "Киргизстан і Таджикистан годуються за рахунок заробітчан, що працюють за копійки в Росії, Казахстан усвідомлює незахищеність кордонів і жадібність російських патріотів, які вважають казахські степи "ісконно руськими", - вважає історик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...