Процесуальні бовдури або співучасники: ГПУ провалило справу проти міністра Януковича

Суддя, розглянувши матеріали справи, прийняла рішення, що Злочевському не було повідомлено про підозру з дотриманням всіх процедурних моментів, таким чином, він не може бути оголошений в розшук.

Микола Злочевський. Фото: espreso.tv.

Печерський райсуд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру прийняти рішення про припинення розшуку колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Про це йдеться в рішенні судді Світлани Шапутько від 13 вересня, передають Патріоти України із посиланням на Українські Новини.

Адвокат колишнього міністра просив суд зобов'язати Генпрокуратуру протягом 24 годин відновити призупинене розслідування проти свого підзахисного і протягом 2 місяців - закрити його. Також він просив суд зобов'язати слідчих протягом 48 годин прийняти рішення про припинення розшуку Злочевського. Захисник стверджує, що екс-міністр оголошений в розшук незаконно і всі процесуальні терміни розслідування проти нього закінчилися.

Як пише видання, представник Генеральної прокуратури в суді не визнав вимоги клопотання, але зазначив, що підозрюваний був оголошений в розшук без достатніх підстав. Суддя, розглянувши матеріали справи, прийняла рішення, що Злочевському не було повідомлено про підозру з дотриманням всіх процедурних моментів, таким чином, він не може бути оголошений в розшук.

Крім того, суддя прийняла рішення, що інкримінований Злочевському злочин, а саме, отримання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, стосується виключно незаконного отримання грошових коштів, а не будь-яких активів. При цьому суд вирішив, що надходження на банківські рахунки іноземних компаній "Brociti Investments Limited" та "Burisma Holdings Limited", акціонером яких є екс-міністр, грошових коштів на загальну суму 279 275 000 гривень, є законним, і з них сплачені податки в бюджет України. При цьому зазначено, що в серпні поточного року суд дозволив розкрити банківську таємницю та надав тимчасовий доступ до активів Злочевського в банківських установах на території Швейцарії і Великобританії.

Генпрокуратура призупинила розслідування проти екс-міністра, так як направила запити про надання міжнародної правової допомоги в компетентні органи зазначених держав. Суддя Шапутько частково задовольнила клопотання захисту і зобов'язала Генпрокуратуру встановити розумний строк для прийняття слідчим законного і неупередженого рішення про відновлення досудового розслідування, а також рішення про припинення розшуку Злочевського.

Як відомо, 16 січня 2015 року Генпрокуратура оголосила в розшук колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського. 7 липня Генеральна прокуратура почала операцію по виявленню нової "газової схеми", до якої причетний екс-міністр екології Микола Злочевський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...