Протистояння двох відомств: У мережі назвали ім'я затриманого на хабарі, поки ГПУ та НАБУ сперечаються, чи є він співробітником Бюро

Затриманим при отриманні хабара виявився Самковий Олександр Іванович. У декларації (за 2016 рік), поданій в цьому році в НАЗК, він значиться як заступник начальника відділу оперативно-технічного управління НАБУ.

Затриманим в Сумській області нібито співробітником НАБУ при отриманні хабара виявився Самковий Олександр Іванович. Про це у своєму блозі пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Дане повідомлення спростовано самим НАБУ, яке стверджує, що затриманий не є чинним співробітником. Скандал розгорівся масштабний, оскільки якщо ГПУ права, то це стало б першим випадком викриття корупційної злочину співробітником НАБУ.

А якщо ГПУ не має рації, то це приклад дискредитації і не професійної роботи ГПУ, відсутності елементарної перевірки інформації про затриманого. З огляду на резонанс події, ГПУ могла б пред'явити посвідчення затриманого, проте посвідчення пред'явлено не було. Що ж, для суспільства важливо, щоб резонанс був великим, тоді все дуже скоро повністю проясниться", - підкреслив журналіст.

"Щоб розібратися в суперечливих заявах двох правоохоронних органів, "Цензор.НЕТ" отримав зі своїх джерел в ГПУ інформацію про особу затриманого. Затриманим при отриманні хабара виявився Самковий Олександр Іванович. У декларації (за 2016 рік), поданій в цьому році в НАЗК, він значиться як заступник начальника відділу оперативно-технічного управління НАБУ. У декларації одним з джерел доходів вказані виплати при звільненні. Але незрозуміло поки, це виплати за звільнення з СБУ чи все-таки виплати за звільнення з НАБУ?" - зазначає Бутусов.

"За даними джерел "Цензор.НЕТ" в НАБУ, Самковий звільнився з бюро в лютому 2017-го року. А до приходу в НАБУ близько 20 років працював в СБУ. Однак ГПУ вважає, що таким чином НАБУ намагається приховати справжній статус Самкового. Що ж, це не складно підтвердити або спростувати.

Якщо Самковий був звільнений в лютому, то існує маса документів, які повинні це підтвердити, адже звільнення вимагає подачі документів в різні органи. Якщо Самковий досі на службі, то ГПУ без проблем уже в понеділок надасть всі докази. Він же дає зараз свідчення, буде обшук. Основне прохання до ГПУ зараз - перенести заяви на тему затримання Самкового з Фейсбуку на офіційні сторінки ГПУ, і зробити офіційні заяви посадових осіб. Щоб аналогічно і НАБУ виступило з офіційною позицією. Щоб за свої слова відповідали керівники", - підкреслив Бутусов.

Члени громадського комітету з контролю за НАБУ звинувачують ГПУ в проблемах з головою.

У той же час спікер Генпрокуратури опублікувала скріншот з сайту декларацій, де вказана посада затриманого.

Варто зазначити, що в декларації вказується посада і місце роботи за станом на той період, за який подається декларація. Таким чином, не можна стверджувати, що співробітник, подавши декларацію в 2017 році, працює там же на момент її подачі.

Як повідомлялося раніше, правоохоронці затримали співробітника Національного антикорупційного бюро за підозрою у вимаганні хабара в розмірі 300 тис. доларів в Сумській області.

Національне антикорупційне бюро спростовує інформацію, поширену прес-секретарем Генерального прокурора Ларисою Сарган про нібито затримання співробітника НАБУ на Сумщині за фактом вимагання неправомірної вигоди.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...