"При серйозних тектонічних зсувах його обов'язково порве": Цікаві подробиці про будівництво Керченського моста

Ініціатором ігнорування всіх перешкод будівництву був президент Росії Путін, а йому ніхто не хотів перечити.

Керченський міст. Ілюстрація:UA.News

Існує багато перешкод, через які Росія не повинна була починати будівництво Керченського моста, яким намагаються поєднати територію РФ і окупований Крим. Про це йдеться в матеріалі сайту Крим.Реалії, передають Патріоти України.

Відзначається, що в кінці 2016 року навіть російський вчений-гідролог запевняв, що побудувати такий міст неможливо. "Побудувати його не можна. Він там не простоїть, якщо його навіть, не дай Господь, зроблять", - заявив тоді Юрій Медовар.

Причиною він назвав хиткі грунти на дні Керченської протоки. У той же час розробники в Росії запевнили, що врахували нестійкість грунту.

Ще одна загроза, яка може знищити міст - тектонічні плити. Неподалік від протоки стик відразу декількох з них: Скіфська плита, Індоло-Кубанський прогин, Великий Кавказ, Гірський Крим. Коли плити рухаються, відбуваються землетруси. Але російські проектувальники запевняють, що міст простоїть як мінімум століття.

"Під час цього переміщення буде розриватися сам міст. В якійсь мірі, частково, це враховано, і там фактично міст складається з трьох окремих частин, але при серйозних тектонічних зсувах його обов'язково порве", - пояснив інженер шляхів сполучення, член Академії будівництва Україна Петро Коваль.

Наступною небезпекою для спорудження називають лід.

"Саме льодохід 1945 року зруйнував радянський залізничний міст через Керченську протоку, згідно з історичними даними. Товщина льоду тоді сягала одного метра", - йдеться в матеріалі.

Вчений Медовар вважає, що ініціатором ігнорування всіх перешкод будівництву був президент Росії Володимир Путін, а йому ніхто не хотів перечити.

"Пан Путін в школі географію прогулював ... Головне, щоб ніхто не загинув, бо люди не винні, вони в цьому проекті не беруть участь, а беруть участь ті, які бояться сказати своє слово:" Хлопці, не треба там робити міст", - упевнений Медовар.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...