"Причина смерти гордости луганского машиностроения - это не мины 122-го калибра и не "Грады", - блогер про те, як РФ гробить "молоду республіку"

При такому підході Росії до економіки "молодої республіки" кінець кінцем непідконтрольні території Донбасу повернуться до складу України.

Для "Луганськтепловоза" почалися важкі часи. Фото: gorod.lugansk.ua.

Через введене росіянами надмірно високе мито підприємство "Луганськтепловоз" зараз не може постачати свою продукцію в Росію. Про це розповів луганський блогер Savelyi Vasserman, передають Патріоти України.

"Думаю, вам будет интересна причина смерти гордости луганского машиностроения. Забегая вперед, это не мины 122-го калибра и не "Грады", - пише блогер. За його словами, луганське підприємство, власником якого є російська компанія "Трансмашхолдинг", керована одним з найбагатших людей РФ Іскандером Махмудовим, практично знищено, так як росіяни не включають його в "Список СТ-1" - перелік підприємств, що мають право на безмитну поставку своєї продукції в РФ. У цьому списку переважно - підприємства, що знаходяться за межами Росії, але мають російських власників, які сплачують податки в бюджет РФ.

Але "Луганськтепловоз" в 2014 році без пояснення причин був виключений з цього списку. Менеджмент "Трансмашхолдингу" безуспішно намагається відновити довоєнний статус-кво. "Луганськтепловоз" вже другий рік не має можливості виробляти залізничний рухомий склад. Підприємство випускає тільки комплектуючі для інших заводів "Трансмашхолдингу".

Як пише блогер, потреба в цих комплектуючих - велика, але вивезти їх до Росії можна тільки, заплативши таке мито, яке робить виробництво економічно нерентабельним. Тому склади і цехи луганського підприємства затоварені випущеними виробами.

"Стоит ли говорить, что в условиях блокады с материковой Украины такой "подход"- приговор для десятков тысяч "новороссцев", вылетающих в разряд дармоедов? От экономики нашей территории осталось меньше трети. Дотации беднеющей России гигантские. Дотации тому, кому просто надо дать пахать самому. Мой контуженный мозг не понять, не объяснить это не в состоянии. Будем ждать очередных гумконвоев", - пише Savelyi Vasserman.

Блогер стверджує, що при такому підході Росії до економіки "молодої республіки" кінець кінцем непідконтрольні території Донбасу повернуться до складу України, яка може стати федеративною. При цьому напруженість у відносинах західних і східних територій нікуди не зникне, але люди будуть змушені це терпіти, оскільки іншого виходу немає.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...