Прифронтовий суд виправдав міліціонера, який співпрацював з терористами "ДНР" - прокуратура Донеччини

Начальник Краснолиманського міського відділу Головного управління МВС України в Донецькій області співпрацював з бандитами, однак суд чомусь виніс виправдовувальний вирок для нього.

Ілюстрація:gc.ua

Прокуратура Донецької області оскаржить рішення Краснолиманського міського суду, який виправдав міліціонера, що співпрацював з терористами "ДНР". Про це повідомила на офіційній сторінці у Facebook прокуратура Донецької області, передають Патріоти України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в квітні 2014 року, коли місто Лиман (Красний Лиман) Донецької області перебувало під контролем бойовиків терористичної організації "ДНР", начальник Краснолиманського міського відділу Головного управління МВС України в Донецькій області співпрацював з бандитами.

Виходячи за межі наданих прав і повноважень, міліціонер надав підлеглим працівникам усний наказ про передачу невстановленим особам, які не є працівниками органів внутрішніх справ, вогнепальної зброї і боєприпасів, які знаходилися на озброєнні міськвідділу, що призвело до втрати зазначеної зброї і роззброєння особового складу міліції.

Крім того, зазначений міліціонер під час проведення наради представив особовому складу одного з жителів міста як члена терористичної організації "ДНР" і вказав підлеглим працівникам на необхідність в подальшому погоджувати з ним свої дії, завдяки чому з'явилися умови для діяльності на території міста і району терористів.

Зазначені дії кваліфіковані прокуратурою за ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень), ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичної організації) КК України.

Однак, незважаючи на велику кількість доказів причетності зазначеного громадянина до скоєння кримінальних злочинів, Краснолиманський міський суд вже вдруге виносить вирок, яким виправдовує обвинуваченого в скоєнні такого тяжкого злочину, як участь у терористичній організації, а за іншою статтею - звільняє від відбування покарання.

Прокуратура Донецької області не погоджується з вказаним судовим рішенням і зараз готує апеляційну скаргу до суду вищої інстанції.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...