Прикордонники показали, як виглядає "Стіна Яценюка" з висоти пташиного польоту (відео)

Не дозволяють завершити роботи з облаштування кордону земельні спори. Адже більшість ділянок, прилеглих до кордону, у довгостроковій оренді у фермерів. Але головна причина недооблаштування кордону – це відсутність грошей.

"Стіна" на кордоні з агресором. Фото:скріншот відео

Проект "Стіна" на кордоні з Російською Федерацією недофінансований на 2 млрд грн. Прикордонники кажуть, що роботи уздовж межі із державою-агресором проведені на три чверті. Як відрізняються облаштовані ділянку кордону від необлаштованих – журналістам 5 каналу показали з висоти пташиного польоту, передають Патріоти України.

Небо не має кордонів, але саме патрулюванню межі з державою-агресором з повітря прикордонники приділяють чи не головну увагу. З висоти за кордоном стежить повітряна ескадрилья, яка на харківській ділянці складається з чотирьох легких літаків "Даймонд" та гелікоптерів. Облітають кордон кілька разів впродовж доби. Порушників бачать чи не щодня.

Всі 284 кілометри межі з Росією харківські прикордонники облітають на висоті не більше 150 метрів. На власні очі журналісти переконуються, що видимість – як на долоні.

За віддаленим контрольно-пропускним пунктом "Тополі", який був нещодавно облаштований новою технікою, прикордонники спостерігають за допомогою камер. А ось ділянка поблизу села Жовтневе – більш вразлива, адже приладів відеонагляду не має. Тут порушників можна ловити лише за допомогою патрулів. Необлаштованою залишається майже десята частина кордону.

Не дозволяють завершити роботи з облаштування кордону земельні спори. Адже більшість ділянок, прилеглих до кордону, у довгостроковій оренді у фермерів. Але головна причина недооблаштування кордону – це відсутність грошей. З обіцяних у 2015-2017 роках 3,2 млрд грн держава виділила лише п'яту частину. Продовження фінансування депутати мають узгодити наступного тижня.

Якщо облаштування кордону профінансують – прикордонники планують першочергово встановити камери спостереження там, де їх ще немає, та підвищити технічний стан п'яти відділів прикордонної служби.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...