Прикордонники в аеропорту Києва затримали росіянина, який видавав себе за українця

Особистість затриманого вже встановлена - це громадянин РФ 1993 року народження, представник чеченської національності. Його затримали і передали співробітникам Національної поліції.

Ілюстрація:прес-служба ДПСУ

В аеропорту Києва затримали 25-річного громадянина РФ, який говорив, що він - українець. Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, передають Патріоти Україниз посиланням на 112 Україна.

Іноземець прибув до Києва рейсом зі Стамбула і надав прикордонникам український паспорт, проте співробітники ДПСУ засумнівалися в достовірності документа.

Затриманий розповів, що придбав український паспорт в Стамбулі за 1000 євро у незнайомців, з якими зв'язався з допомогою мобільних додатків.

Перевіривши по базах даних, прикордонники встановили, що чоловік перебуває в міжнародному розшуку за участь в незаконних збройних формуваннях і може бути пов'язаним з терористичними угрупованнями.

За словами Слободяна, особистість затриманого вже встановлена - це громадянин Російської Федерації 1993 року народження, представник чеченської національності. Його затримали і передали співробітникам Національної поліції.

Чоловік стверджує, що прямував в Російську Федерацію і хотів в'їхати з території України, щоб не викликати підозр.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...