Природа - на допомогу: Штормовий вітер на передовій захистив "айдарівців" від ворожого обстрілу (відео)

​Військові вважають, що саме погода в останні три дні впливає на зменшення активності бойовиків.

Скрін відео

Бійці батальйону "Айдар", які нині захищають південні рубежі на Донеччині, розповідають про невластиву для сепаратистів інтенсивність і точність артилерійських атак. Військові кажуть, що ворог пристрілявся з усіх видів зброї, а також робить епізодичні диверсійні вилазки до українських позицій. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

"Шахтарі так стріляти не можуть. Коли криють квадратами – чітко, щільно, коли лягає одна в одну", - кажуть бійці на передовій. За їхніми словами, росіян не зупиняє навіть жвава дорога неподалік, по якій пересувається місцеве цивільне населення. Вдень агресори прострілюють територію з гранатометів, кулеметів і БМП, а вночі розпочинають мінометні атаки, зупинити котрі може лише гідна відсіч, на котру військові вимушені просити згоду в командування.

"Айдарівці" кажуть, що ворогу в останні кілька днів заважає штормовий вітер. І хоч при мінусовій температурі витримувати його неприємно – військові йому раді, адже це значно краще, ніж керовані з дронів влучні артилерійські атаки росіян.

"Такий сильний вітер впливає на балістику будь-якого пострілу. Хоч кулі, хоч снаряда", - кажуть солдати. Та попри всі складнощі обіцяють і далі стояти на сторожі миру в рідній державі, стримуючи просування окупанта вглиб України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...