Привіт для скреп: Ізраїльські ВПС розгромили російські ПВО у Сирії

Знищення складів з ракетами в районі Дамаска відбулося ще в січні, але повідомлення про це з'явилося лише напередодні.

Винищувач F-35. Ілюстрація:РБК-Украина

У вівторок, 7 березня, в Twitter французького видання Le Figaro були опубліковані повідомлення журналіста Жоржа Мальбруно, згідно з якими в ніч на 13 січня ізраїльські літаки F-35 знищили в районі Дамаска склади з ракетами комплексу "Панцир", призначеними для "Хізбалли", а також батарею зенітно-ракетного комплексу С-300.Про це французький журналіст повідомив з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

За його словами, удари були нанесені по цілях біля аеропорту Меззе і на горі Касіун, неподалік від президентського палацу. Ця публікація цитується рядом ізраїльських ЗМІ, зокрема виданням Times of Israel.

Як відомо, в ніч на 13 січня на військовому аеродромі Меззе в Дамаску, який є важливою стратегічною авіаційною базою, прогриміла серія потужних вибухів. Про це повідомляло сирійське державне телебачення. За свідченнями очевидців, на місці почалася сильна пожежа, туди прибуло безліч автомобілів швидкої допомоги.

Урядова армія Сирії звинуватила ЦАХАЛ в нанесенні ракетного удару по авіабазі. Армія Асада попередила Ізраїль про можливі наслідки цієї "кричущої атаки". Про це повідомляло сирійське державне агентство SANA.

Дамаск звинуватив Ізраїль у військовій підтримці терористичних організацій, серед яких в повідомленні SANA були названі "Джабхат ан-Нусра" і "Вільна армія Сирії".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...