Привіт Кремлю, приклад Україні: Білорусь у 1,5 рази підвищує тарифи на транзит нафти

Тариф за маршрутом Унеча (Високе) - Адамова Застава виросте з 267,32 до 400,98 російських рублів за тонну нетто, Унеча (Високе) - Броди - з 114,82 до 172,23 рублів.

Білорусь вирішила заробити на транзиті нафти ще трохи більше. Фото: dt.ua.

Йдеться про транспортування нафти по магістральних трубопроводах "Дружба" Білорусь із 11 жовтня підвищує на 50% тарифи на транзит нафти через свою територію по магістральних трубопроводах. Відповідне рішення ухвалило Міністерство антимонопольного регулювання і торгівлі країни від 28 вересня 2016 року, текст якого опубліковано на Національному правовому інтернет-порталі. Новину передають Патріоти України.

Зокрема в постанові згадуються тарифи на послуги з транспортування нафти по магістральних трубопроводах підприємств "Гомельтранснафта Дружба" і "Полоцктранснефть Дружба". Зазначено, що тариф за маршрутом Унеча (Високе) - Адамова Застава виросте з 267,32 до 400,98 російських рублів за тонну нетто (без урахування податку на додану вартість), Унеча (Високе) - Броди - з 114,82 до 172,23 рублів.

Своєю чергою тариф за маршрутом Невель (Великі Луки) - Полоцьк - Висока виросте з 32,31 до 48,47 рублів. Йдеться про послуги з прийому і транспортування нафти для подальшого заміщення за напрямками: Німеччина, Чехія, Словаччина, Польща, Угорщина, Україна. Цей документ набуває чинності через 10 днів після його офіційного опублікування. Як відомо, територією Білорусі проходять північна і південна гілки магістрального нафтопроводу "Дружба".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...