Путін тримав американців за лохів, перетворивши прихильників Трампа в корисних ідіотів XXI століття, - The Washington Post

Трамп і його прихильники, ймовірно, розцінюють вираз "нічого не підозрюють" як підставу для виправдання - але це інший спосіб сказати, що вони були корисними ідіотами.

Спецпрокурор Роберт Мюллер. Фото:Наша газета

На обвинувальний висновок спецпрокурора Роберта Мюллера щодо 13 росіян, які передбачувано намагалися незаконними методами сприяти обранню Дональда Трампа, американський президент відреагував потоком самовиправдань. Про це йдеться у статті на The Washington Post, передають Патріоти України, продовжуючи:

"На результати виборів це не вплинуло. Під час передвиборної кампанії Трампа не було ніяких порушень і ніякої змови!", - написав він в одному зі своїх повідомлень в Twitter.

Насправді розслідування Мюллера триває і висновки поки не оголошені. Але те, що дії Мюллера оголили, має всіх нас вразити: Володимир Путін тримав американців, представників всього політичного спектру, за лохів. Зокрема, російський диктатор перетворив прихильників Трампа в корисних ідіотів XXI століття.

Вираз "корисні ідіоти", яке часто приписують іншому правителю на ім'я Володимир, відносилося до жителів Заходу, якими успішно маніпулювала радянська пропаганда. Але навіть у Леніна повинно було викликати посмішку те, як Путін використовував американців в 2016 році, щоб підтримати Трампа або, щонайменше, нашкодити Хілларі Клінтон.

Через групи в Facebook, такі як "Бути патріотом", росіяни організували крім інших "Марш за Трампа" і мітинг "Геть Хілларі" в Нью-Йорку, демонстрації "Флорида за Трампа" у Флориді і "Шахтарі за Трампа" в Пенсільванії.

Вони залучили понад 100 тис. підписників в Twitter-аккаунт, нібито підконтрольний Республіканській партії в Теннесі і більше сотні тисяч онлайн-послідовників в групи типу "Армія Ісуса" і "Об'єднаний південь".

Вони платили американцям, щоб ті будували клітку і надягали костюм Клінтон в тюремному одязі. Щоб розпалити антимусульманські настрої і таким чином принести вигоду Трампу, вони створили групу в Facebook під назвою "Об'єднані мусульмани Америки" і агітували прийти на демонстрацію під назвою "Підтримай Хілларі. Врятуй американських мусульман", на якій завербований ними справжній американець ніс плакат з написом: "Я думаю, що введення закону Шаріату стане новим потужним напрямом розвитку свободи".

Вони поширювали хештеги в підтримку Трампа і оплачували передвиборну рекламу, в якій, зокрема, говорилося: Хілларі - Сатана, її злочини і брехня довели, наскільки вона "порочна".

Втручання Путіна, тепер викрите, має присоромити нас і змусити об'єднатися. Але цього не станеться, тому що найкориснішим ідіотом з усіх виявився президент, який зосереджений тільки на себе.

У нападі самовиправдання в минулі вихідні Трамп вказував пальцем куди завгодно, тільки не в бік Москви. Трамп накинувся на Барака Обаму, конгресмена-республіканця Адама Шиффа, Клінтон, власного радника з нацбезпеки, ФБР, CNN і навіть на Опру Уїнфрі.

Можливо, Трамп вирішив, що "тролі" подібні до ніжних створінь з мультфільму DreamWorks. Але ці російські тролі - не чарівні фігурки з кольоровими волоссям, і на їх атаку на США не можна відповідати обіймами.

Як повідомляється в обвинувальному висновку, росіяни використовували підроблені акаунти, щоб контактувати з нічого не підозрюючими членами, волонтерами та прихильниками кампанії Трампа, які беруть участь в роботі з місцевим населенням, а також щоб контактувати з громадськими групами, які підтримували кандидата Трампа.

Трамп і його прихильники, ймовірно, розцінюють вираз "нічого не підозрюють" як підставу для виправдання - але це інший спосіб сказати, що вони були корисними ідіотами.

Завдяки Мюллеру тепер вони обізнані. Відмовляючись реагувати на цю атаку з боку Росії, Трамп продовжує грати роль корисного ідіота, тому що це відповідає його егоїстичним цілям. Але невже його прихильники дозволять Путіну як і раніше тримати себе за дурнів?

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...