"Путін вважає, що Донбас уже не вартий витрачених зусиль", - американський дипломат

Ще минулого літа в оточенні президента РФ говорили, що залишатися на Донбасі - не найкраща ідея, і важливо якось поступово звідти виходити.
Вільям Тейлор. Фото: НВ.

Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор в інтерв'ю НВ висловив думку, що російський уряд та Путін зокрема вважають, що Донбас уже не вартий витрачених зусиль. Новину передають Патріоти України.

"Думаю, переваги, які вони отримали, увійшовши на Донбас, виявилися набагато нижчими за очікувані, а ось ціна цього кроку - досить висока. Кремль не очікував, що США та Європа будуть зберігати санкції так довго. Коли сталася війна у Грузії в 2008 році, санкції щодо Росії були нетривалими. Цілком можливо, що, увійшовши до Криму і на Донбас, Путін сподівався отримати таку саму нетривалу реакцію", - сказав він.

Проте санкції тривають і є болючими для російської економіки, роблячи Крим і Донбас "дорогим задоволенням" для Росії, вважає Тейлор. "Усі ці витрати явно перевищують вигоди, і це відкриває простір для переговорів. Тому я думаю і сподіваюся, що росіяни все-таки розглядають варіанти поступового виходу з Донбасу", - додав дипломат.

Він також розповів, що, за його інформацією, ще минулого літа в оточенні Путіна обговорювалося, що залишатися на Донбасі - не найкраща ідея, і важливо якось поступово звідти виходити.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...