"Путін заклав бомбу під своєю країною": Західний політолог розповів, що може розвалити сучасну РФ

Кремль зробив величезну помилку, не продовживши дію договору про розмежування повноважень з Казанню.

Пол Гобл. Фото: Голос Америки.

Американський політолог, у минулому спеціальний радник Держдепартаменту США з національних проблем Радянського Союзу і країн Балтії Пол Гобл розповів, який фактор може спровокувати розвал Російської Федерації. Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

За його словами, Кремль зробив величезну помилку, не продовживши дію договору про розмежування повноважень з Казанню. "Ця угода, яка була ослаблена, коли її востаннє продовжили в 2007 році, просто зберігала порядок і забезпечувала основу для діяльності. Путін (президент РФ Володимир Путін - ред.) повернув все до стану, в якому потрібні переговори. І ці переговори включатимуть не тільки людей за столами, а й тих, хто вийде на вулиці", - зазначив Гобл.

Він нагадав, що в 1992 році, коли російський уряд наполягав на федеративному договорі, дві республіки - Чечня і Татарстан - не підписали цей протокол. Гобл додав, що непродовженням договору Москва відродила давнє питання.

"Один російський коментатор не так давно порівняв дії Путіна щодо Татарстану з роботою сапера, який позбувається мін під політичною системою. Насправді, я думаю, усуваючи цю міну, якщо це нею є, пан Путін заклав набагато більшу бомбу під своєю країною, і що проблеми, які Москва матиме у відносинах з усією периферією РФ, будуть значно більшими, ніж вони були б, якби цей договір просто продовжили", - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...