"Путин, помилуй наших хрюшек": Мешканці Криму звернулися до глави РФ через свиней

Селяни одного із кримських селищ не виключають, що будуть особисто просити Путіна, щоб він врятував поголів'я місцевих свиней.

Ілюстрація:novadoba.com.ua

Селяни з селища Ароматне Білогірського району будуть до останнього захищати своє поголів'я свиней і не дадуть знищити тварин у зв'язку з епідемією африканської чуми, що розвивається на окупованому півострові. Про це пишуть Нескучные новости, передають Патріоти України.

Жителі села кажуть, що у них немає пошесті поголів'я, і просять окупаційну владу не чіпати їх свинок. Селяни не виключають, що будуть особисто просити Путіна, щоб він врятував їх свиней.

"Ми намагалися потрапити на прийом до Сергія Аксьонова. Нас не пустили. Сказали написати письмову заяву, але ми боїмося, що через бюрократію, поки йтимуть листи, наших свиней виріжуть", - розповідає фермер Юрій Плужников.

"Нам діватися нікуди! Якщо свиней виріжуть, ми станемо бомжами, алкашами і зіп'ємося. Ми продовжимо відстоювати свої права і зробимо так, щоб Путін нас почув", - заявив фермер.

Окупаційна влада пропонує всього 100 рублів компенсації за кілограм живої ваги, проте, за словами селян, це незначна сума. "У мене поросята, вони кілограмів по 10. Мені дадуть що - 100 рублів? Одне порося коштує як мінімум 3 тисячі", - скаржаться мешканці села.

Селяни написали лист в прокуратуру, в якому доводять, що в Ароматному пошесті немає. Але разом з тим господарі бояться, що перевірка почнеться занадто пізно, коли всіх свиней виріжуть. На початку лютого в селі померли троє поросят. Власник каже, що поросята загинули від удару струмом.

Осередок захворювання було виявлено в кінці січня на території селянсько-фермерського господарства "Мартінс" в Роздольненському районі Криму. Зараз в Криму оголошено карантин у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...