Писк ради Венеції не почули: ЗМІ Італії проігнорували «визнання» Криму російським

В Італії про подію написали тільки три невеликих видання: Il Gazzettino, Corriere Del Veneto і Il Fatto Quotidiano.

Венеція. Фото: www.eurointegration.com.ua.

Російські ЗМІ активно і з ажіотажем відреагували на резолюцію обласної Ради Венеції «про визнання Криму російським», але при цьому ЗМІ Італії проігнорували цю новину. Про це повідомляє "Новая газета", передають Патріоти України.

Як відомо, 18 травня російські ЗМІ повідомили про прийняття Венецією резолюції, яка закликає уряд Італії засудити політику Євросоюзу щодо Криму. Також в документі закликають домагатися скасування санкцій проти Росії. Зазначалося, що рада також визнала півострів російським. У тексті документа нібито стверджувалося, що через антиросійські санкції Італія втратила 3,6 мільярда євро.

Але в Італії про неї написали тільки три невеликих видання: Il Gazzettino, Corriere Del Veneto і Il Fatto Quotidiano. Причому Il Gazzettino половину своєї замітки присвятило російському ажіотажу. Губернатор області Венето сказав Corriere Del Veneto, що не став би надавати рішенням місцевої ради занадто великого політичного значення.

А сатирична Il Fatto Quotidiano вийшла з заголовком «Венеціанський парламент виступив проти Брюсселя і ЄС в гарній компанії Північної Кореї, Зімбабве і Сирії». Як пояснює італійський журналіст Рафаелло Лорето, резолюція регіональної ради Венето не має ніякої юридичної сили.

"Відповідно до законів Італії, Consiglio Regionale не наділений навіть повноваженнями радити парламенту і уряду країни прийняти те чи інше рішення з питань зовнішньої політики», - сказав він. Він також зазначив, що у Ради Венето немає повноважень приймати рішення з міжнародних питань.

«Тому говорити про визнання Криму Венецією - невірно», - підкреслив журналіст. У розпорядження видання потрапив текст резолюції і, за словами журналістів, рішення про визнання Криму російським в цьому документі немає. «Регіональна Рада Венето закликає уряд Італії засудити міжнародну політику ЄС щодо Криму і вимагає визнати волю, виражену в парламенті Криму і народом Криму шляхом референдуму», - сказано в резолюції.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...