Рагуль з педдипломом: У Тернополі директор ПТУ регулярно ставить студентів на коліна і пишається цим (відео)

Керівник навчального закладу заявив, що не дозволяє ніякої демократії.

Училище ресторанного сервісу у Тернополі. Фото: соцмережі.

В одному з професійних училищ Тернополя дітей змушують просити вибачення навколішках перед усім колективом. Директор вважає таке публічне приниження нормальним і називає це власним особливим методом виховання, йдеться в сюжеті ТСН. Новину передають Патріоти України.

Учні таємно відзняли відео з традиційної лінійки. Двоє хлопців, яких було запідозрено в курінні, під тиском директора були змушені стати навколішки. Діти стояли так щонайменше десять хвилин. Вихованці училища кажуть, що їхні друзі даремно виконали вимогу директора. Виявили б мужність – і не довелося б зганьбитися. Хоча кричущий інцидент – не єдиний прояв репресивного виховання в закладі.

Так, учням заборонено мати на навчанні мобільні телефони. Завучі навіть влаштовують раптові обшуки особистих речей та вилучають засоби зв'язку. "Учень повинен відчувати – його перевірять. І повинен боятися. В демократію будете бавитися не в нашому училищі", - так пояснюють педагоги заведені звичаї.

Директор Андрій Каплун керує закладом майже 20 років. Він професор та доктор педагогічних наук. Власними методами виховання задоволений. Каже, ставати навколішки – просто заведено в училищі. "Вони стають не тільки на лінійці. Вони і в групі можуть стати на коліна, щось попросити. Ми їх так виховуємо", - пояснив чоловік.

Відкрито ставити ці методи під сумнів досі не наважувалися ні учні, ні викладачі. Однак тепер специфічна манера виховання директора стане предметом розгляду освітян і правоохоронців. Як трактувати дії керівника – насильство чи зловживання службовим становищем – ще вирішують.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...