Разом проти спільного ворога: Поляки допоможуть українцям створити новий ракетний комплекс

Демонстраційне випробування "Нарви" відбудеться вже у червні цього року.

Зенітно-ракетний комплекс "Нарва". Ілюстрація: Альтаїр.

В Україні створять новий зенітно-ракетний комплекс малої дальності "Нарва". Презентацію бойової системи зробив керівник державного концерну Укроборонпром Роман Романов. Про це повідомляє польський військовий журнал Альтаїр, передають Патріоти України.

Будуватиме комплекс українське державне підприємство "Артем". Систему оснастять авіаційними ракетами Р-27. Вони є на озброєнні бойових літаків Су-27 і МіГ29. Ракети призначені для збиття повітряних суден противника.

До будівництва "Нарви" планують долучити польських військових фахівців. Вони мають розробити оглядовий радар, радіолокатор наведення ракет, мобільну стартову позицію, оптико-електронну систему спостереження за повітряними цілями. Демонстраційне випробування "Нарви" пройде вже у червні цьогоріч. Масове виробництво комплексу мають запустити 2019-го.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...