Складається із дронів-"камікадзе": В Ізраїлі розробили систему, яка знищує перспективні ППО Росії (відео)

Система характеризується високою мобільністю і запускається з широкого спектру платформ.

Mini Harpy буде показана на оборонній ярмарці Aero India в Бангалорі на наступному тижні. Система спеціалізується на виявленні радарних систем батарей ПРО. Вона створює можливість атаки проти таких батарей, в першу чергу, С-300 і їм подібних, передають Патріоти України.

На ракеті встановлена камера. Мета може бути атакована десятками таких "камікадзе". Mini Harpy створена на базі унікальної розробки IAI, сімейства дронів-самогубців. Запуск може бути проведений з землі, моря або повітря.

Mini Harpy може виконувати широкий спектр завдань: стеження за великими площами, нейтралізація радарів, полювання за автомобілями і транспортними засобами, ідентифікація загроз за допомогою електронно-оптичного устаткування і трансляція відео в реальному часі. Йдеться про систему, що характеризується високою мобільністю, і запускається з широкого спектру платформ.

Система створена для використання сухопутними і морськими підрозділами. Запуск можливий з сухопутних і морських платформ, а також з вертольотів. На рекламному відео IAI - боєприпаси, запущені в напрямку зони мети кружляють до тих пір, поки мета не буде виявлена. Після цього система замикається на ціль і атакує - швидко і смертоносно... Система побудована таким чином, що оператор контролює всі дії до останньої хвилини і може припинити атаку в разі потреби.

Система працює на електриці, летить дуже тихо, несе боєголовку вагою 8 кг. Дальність польоту становить 100 кілометрів, час знаходження в повітрі - до 2 годин. Загальна вага боєприпасів - 45 кг.


На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...