Регулярні війська РФ та найманці: Жебрівський розповів про кількість "ихтамнетов" на Донбасі

Голова Донецької ВЦА наголосив, що деякі жителі Донбасу змушені йти в ряди незаконних збройних формувань через відсутність засобів до існування.

Російські військові на Донбасі. Ілюстрація:http://www.bbc.com/На Донбасі зараз знаходиться до чотирьох тисяч кадрових російських військовослужбовців, а також найманці, які воюють за гроші. Про це в ефірі 112 Україна заявив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передають Патріоти України.

"За нашими підрахунками, російських регулярних військ - 3-4 тисячі чоловік, не кажучи про найманців, які за гроші "працюють" там", - зазначив Жебрівський.

За його словами, деякі жителі Донбасу змушені йти в ряди незаконних збройних формувань (НЗФ).

"Після блокади, після того, як позакривали шахти, наприклад, в Макіївці працювало 10 шахт, сьогодні жодна шахта не працює ... Через це у багатьох немає вибору і деякі з них пішли в незаконні збройні формування, тому що платять тільки в НВФ. Буквально з Дебальцевого розмовляв, там також змушують працювати на залізниці, розвантажувати дизпаливо, зброю і за це не платять вже чотири місяці, і люди кажуть, що вони повинні йти туди. Також вони втікають", - додав він.

Жебрівський уточнив, що багато бойовиків навчилися стріляти і вбивають українських військових.

"Є сьогодні питання з місцевими бойовиками, які часом слухають своїх кураторів, а деколи не слухають. На жаль, багатьох з них росіяни навчили воювати, і сьогодні вони досить прицільно стріляють по українських воїнах", - розповів глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

У той же час він підкреслив, що на стороні терористів "в 2,5-3 рази кількість загиблих і поранених більше, ніж з нашого боку".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...