"Реклама Ким Ир Сена": Улюблена газета Путіна попалася на замовних статтях про "сонцеликого" (скріншоти)

Вся політика Кім Ір Сена описується за допомогою позитивної, емоційно забарвленої лексики. От тільки використовують журналість щороку одні й ті самі тексти.

Росіяни рекламували Кім Ір Сена за гроші. Ілюстрація: соцмережі.

Російське видання "Комсомольская правда", яке є настільною газетою президента РФ Володимира Путіна, викрили в публікації ідентичних рекламних матеріалів про засновника КНДР Кім Ір Сена протягом декількох років. Про це пише ZNAK, передають Патріоти України.

Так, в статті із заголовком "Кім Ір Сен - велика людина століття", опублікованій 14 квітня розповідається, як екс-глава КНДР прийшов до ідеї чучхе, сам він названий "видатним ветераном світової політики, який все життя був за справу "самостійності людства під прапором антиімперіалізму і самостійності".

Вся політика Кім Ір Сена описується за допомогою позитивної, емоційно забарвленої лексики: "В катаклизмах быстро изменяющейся мировой политики он без малейшего колебания, крепко держа в руках руль самостоятельности, повел дело антиимпериализма, дело самостоятельности мира к победе". При цьому в кінці статті стоїть позначка "На правах реклами".

У минулому році аналогічний матеріал вийшов у вкладці "Комсомольская правда - Хабаровск". 15 квітня 2016 року в виданні була опублікована ідентична стаття з тим же самим заголовком. П'ятьма днями пізніше, 20 квітня 2016 року, матеріал був слово в слово скопійований на регіональній вкладці видання "КП - Іркутськ". В кінці замітки стоїть позначка "Матеріали надані КНДР".

Зазначається, що матеріали про Кім Ір Сена виходять в "Комсомольской правде" щороку і приурочені до дати його народження - 15 квітня. 30 березня 2015 року в виданні вийшла стаття з назвою "Вічне сонце". У ній розповідається про те, що засновник КНДР "яскравими променями, властивими Сонцю, освітив людству шлях вперед". Закінчується матеріал фразою "Президент Кім Ір Сен як вічне Сонце живий в серцях людей" - цю ж фразу використано в матеріалах 2016-2017 років.

У 2012 році "КП" опублікувала статтю "Який прекрасний цей КІМ, подивися!", присвячену 100-річчю від дня народження північнокорейського глави, без рекламних поміток. Напередодні, 18 квітня 2017 року, "Комсомольская правда" опублікована ще один матеріал про Кім Ір Сена - "Квітка з ім'ям великої людини". У ній розповідається, як екс-президент Індонезії Сукарно назвав на честь північнокорейського лідера рослину Кімірсенхва, оскільки вона сподобалася Кім Ір Сену в Богорському ботанічному саду.

При цьому підкреслюється, що рекламні матеріали не завадили редакції "Комсомольської правди" включити Кир Ір Сена в список "П'ять тиранів, які змінили хід історії". Крім глави КНДР в нього потрапили Адольф Гітлер, Беніто Муссоліні, Йосип Сталін і Мао Цзедун.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...