"Режим абсолютно нестійкий, незважаючи на всю свою браваду": Піонтковський прогнозує скорий крах Путіна

Політолог вважає, що внаслідок останніх подій в Сирії Путін втрачає авторитет і розпочинаються "хитання всередині влади".

Путін розуміє, що програв? Фото: Преса України.

Режим президента Росії Володимира Путіна тримається на інерції. Ситуація ускладнюється тим, що РФ програла війну за Україну і для відволікання уваги від цієї поразки загрузла в Сирії заради порятунку президента Башара Асада. Таку думку в інтерв'ю "Форуму вільної Росії" висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Сирійська авантюра закінчується на наших очах трагедією Алеппо. Путін і вся країна отримують клеймо військових злочинців. І ми вже вішаємо собі на шию Асада також, як свого часу Наджібуллу (Мохаммад Наджібулла – президент Афганістану в 1987-1992 рр.) і залазимо в новий Афганістан. Всі розумні люди у владі розуміють, що це зовнішньополітична поразка, що Акела промахнувся, що потрібно шукати відносини з Заходом на новому рівні", – розповів політолог.

Піонтковський вважає, що в цій ситуацій Путін втрачає авторитет і розпочинаються "хитання всередині влади". "На мій погляд, режим абсолютно нестійкий, незважаючи на всю свою браваду. З одного боку, дуже серйозні сумніви в верхах, викликані авантюристською поведінкою вождя. А з іншого боку, і я, і мої колеги аналізували результати останніх виборів. З огляду на дані математичного аналізу про вкидання і фальсифікації, висновок математичний, що прийшли на вибори і проголосували за "Єдину Росію" тільки 15% виборців країни. Я б до цього додав, що з цих 15% потрібно відняти адміністративний ресурс", – наголосив російський експерт.

Він зазначив, що режим Путіна тримається на силі інерції. "Це зомбі-режим. Це життя після смерті, тому що він економічно недієздатний. Клептократія не може забезпечити ні технологічного зростання, ні економічного розвитку, ні рівня життя. Він зазнав зовнішньополітичної поразки. І в найближчі місяці, рік... 17-й рік – дуже символічний рік, до речі. Спостерігатимемо, як будуть розвиватимуться події", – сказав Піонтковський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...