Рогозін заявив президенту Молдови, що в РФ перевірять, чи були американці на Місяці

Глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін нагадав, що в Росії скептично ставляться до питання, чи висаджувалися американці на Місяць у 1969 році.

Рогозін обіцяв Додону, що росіяни полетять на Луну. Фото: скріншот з відео.

Глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін під час зустрічі із президентом Молдови Ігорем Додоном заявив, що в РФ мають намір перевірити, чи висаджувалися американці на Місяці, передають Патріоти України.

"Ми таке завдання поставили – полетіти перевірити: були вони чи не були... Вони кажуть, що були, ми перевіримо", – пожартував Рогозін.

Американські астронавти Ніл Армстронг і Базз Олдрін висадилися на Місяць 20 липня 1969 року. Вони залишалися на поверхні супутника протягом 21 години 36 хвилин 21 секунди. Астронавти здійснили один вихід на місячну поверхню, який тривав 2 години 31 хвилину 40 секунд. Першою людиною, яка ступила на супутник Землі, став Армстронг.

За даними соцопитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки в липні цього року, 57% росіян не вірять, що 1969 року американські астронавти висадилися на Місяці. Вони вважають, що влада США сфальсифікувала дані про експедицію.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...