Росія може легко захопити в 2018 році три країни, - західні ЗМІ

Військову операцію Москва може розгорнути блискавично, не витративши багато ресурсів.

Естонські військові. Фото: РБК.

Авторитарна Росія в 2018 році може спробувати захопити повністю або частково країни Балтії. Про це пише американський журнал The National Interest, передають Патріоти України.

Для досягнення подібних цілей Росія може зібрати до 845 тисяч солдатів, зазначає видання, посилаючись на дані RAND Corporation. «У трьох країн Балтії населення - 6,2 мільйона чоловік, близько 22 тисяч солдатів і 450 одиниць артилерії, але немає танків або літаків. Росія може зібрати 845 тисяч - 300 тисяч тільки на заході Росії - за підтримки 2600 танків, 5500 артилерійських знарядь і майже 1400 бойових літаків. Планування звичайного конфлікту з Росією було б безглуздим», - зазначає автор статті Міхаель Пек.

За його словами, військову операцію Москва може розгорнути блискавично, не витративши багато ресурсів, адже Росія набагато більше трьох країн Балтії. «Не дивлячись на масовий спротив, Росія може просто вибрати поглинання витрат на окупацію всієї або частини Балтики. Стратегія змішаної війни Росії, яка використовує недороге поєднання місцевих нерегулярних сил, підтримуваних спецназом і деяких регулярних військ, буде відносно дешевим способом захоплення території Балтії», - запевняє Пек.

Оскільки військовий опір буде безглуздим, автор статті радить жителям країн Балтії готуватися до партизанської війни. Правда, і така боротьба з росіянами може провалитися, так як «контр-партизани» в особі російськомовного населення можуть стати добровільними союзниками окупантів.

Разом з тим видання зазначає, що Балтійські держави мають план захисту від вторгнення Росії - мобілізувати суспільство. Згідно викладенням RAND Corporation, якщо Естонія, Латвія і Литва почнуть війну, їх цивільне населення зіграє велику роль в цій боротьбі. У статті наголошується, що Естонія підтримує призов в армію з 1990-х років, Литва відновила проект в 2016 році, в Латвії є волонтерські збройні сили.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...