Росіяни всю ніч намагались захопити Авдіївку - ЗМІ

У зоні проведення антитерористичної операції бандитські угруповання продовжують активні бойові дії.

Терористи посилюють обстріли Авдіївки із забороненого озброєння. Ілюстрація:uapress.info

На Донбасі тривають запеклі бої за населений пункт Авдіївка. Російські сепаратистами почали зводити укріплення у промисловій зоні. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр АТО у Facebook.

За попередню добу супротивник 73 рази відкривав вогонь по українських позиціях, що на три обстріли більше порівняно з добою раніше.

Епіцентром збройного протистояння залишається Авдіївка. Тут проти українських воїнів противник завдав 9 вогневих ударів з мінометів калібру 120мм та 82мм. Всього підрозділи, які обороняють це місто були обстріляні 25 разів. Також вогонь з мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями, бойовики відкривали по силах АТО в напрямку Зайцевого, Новгородського, Невельського та Пісків. А із кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї в районах Опитного, Широкіного та Майорська.

На Маріупольському напрямку бандити продовжили активність своїх снайперів поблизу Мар’їнки, а в районі Павлопіля ворог знову застосував вогонь по наших опорних пунктах із самохідних артилерійських установок. За вказаний період сили АТО змушені були 18 разів відкривати вогонь у відповідь.

Також українська сторона закликає відновити практику "дзеркального" патрулювання представниками СММ ОБСЄ та Спільного центу району Авдіївки задля деескалації загострення ситуації.

Наголошується, що впродовж останнього тижня, починаючи з 2 квітня, відбулося значне загострення ситуації в районі Авдіївки. Наразі це найнебезпечніша точка в зоні АТО. Цинічно порушуючи мінські домовленості, бойовики НЗФ з окупованих територій (із Ясинуватої, Мінерального, Яковлівки та Крутої Балки) систематично обстрілюють з важкого озброєння район «промзони».

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, які знаходяться у безпосередній близькості від лінії зіткнення сторін, впродовж тижня в районі авдіївської «промзони» бойовики НЗФ випустили у бік сил АТО 584 снаряди та міни, а саме 32 снаряди із танка, 16 – із артилерійських систем калібра 122мм, 131 міну калібра 120мм та 405 – калібра 82мм.

Загалом же за тиждень район Авдіївки із застосуванням важкого озброєння було обстріляно 98 разів.

Ускладнення ситуації в цьому районі призвело до загибелі цивільної беззахисної особи. Вчора у наслідок мінометного обстрілу з боку НЗФ загинула мирна мешканка Авдіївки, котра перебувала на власній приватній садибі.

Українська сторона розцінює нарощування обстрілів по позиціях Збройних Сил України у районі Авдіївки з боку бойовиків як пряме порушення домовленостей за Мінськими угодами та закликає відновити запропоновану українською стороною Спільного центру практику щоденного направлення чотирьох «дзеркальних» патрулів ОБСЄ до ключових точок у районі Авдіївки-Ясинуватої, що дозволить здійснювати об’єктивний контроль ситуації та оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...