Російські дипломати не встигли: Полонені диверсанти "посипалися" на допиті в СБУ

Частині затриманих вже оголошено про підозру, але деталі допиту поки що не можуть бути оприлюднені.

Олена Гітлянська. Фото: politcom.org.ua.

Затримані під час спецоперації в Києві члени диверсійної групи, серед яких виявилися громадяни РФ, почали давати свідчення слідчим Служби безпеки України. Про це 11 грудня написала на своїй сторінці у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що в інтересах слідства всі деталі допиту поки не можуть бути оприлюднені. При цьому Гітлянська повідомила, що диверсанти вже дають "викривальні свідчення щодо своєї діяльності" на території України. "Процесуальні дії тривають. Частині затриманих уже оголошено про підозру, в суд направлено подання про обрання запобіжного заходу. Слідство перевіряє версії про підконтрольність ДРГ російським спецслужбам і виконання поставлених ними завдань із підготовки терористичних актів на території України і безпосередньо в столиці", - йдеться у тексті.

За словами Гітлянської, керівник ДРГ - це 50-річний Олег Мужчиль, який був ліквідований під час спецоперації. Правоохоронці з'ясували, що він раніше багаторазово виїжджав за кордон за фальшивими паспортами. Останню поїздку в Росію Мужчиль встиг здійснити у вересні-жовтні 2015 року.

"Згадайте затримання в центрі Києва мешканки Луганська А. Коваленко, яку російські спецслужби відправили у столицю зі спорядженим вибуховим пристроєм у жіночій сумці. Пізніше - арешт у Києві двох диверсійних груп у вересні-жовтні ц.р., що планували теракти в столиці на свято Покрова. У разі підтвердження зв'язку цієї групи зі спецслужбами РФ, чи не свідчить це про те, що Росія не відмовляється від своїх намірів підірвати ситуацію в Україні зсередини, зокрема, терористичними методами?" - наголосила Гітлянська.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...