​Російські танки не втечуть: Український ВПК розробив дешевий ударний безпілотник-камікадзе (відео)

Виходячи із собівартості апарату, ЗСУ зможуть масовано «кошмарити» з повітря не тільки дорогущі танки але і набагато дешевші цілі - БТР, БРДМ, вантажівки, навіть легковики, і, звісно, стаціонарні – опорні пункти окупантів різного ступеня захищеності.

Українська державна компанія «Спецтехноекспорт», що входить до складу концерну «Укроборонпром», показала відео на якому продемонстровано випробування новітніх безпілотників-камікадзе, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defence Blog.

У відео демонструється випробування нового безпілотного літального апарату (БПЛА), який оснащено вибухівкою і є дешевим ударним дроном-камікадзе, точність попадання якого 1-2 метра.

За даними компанії, БПЛА здатний нести бойову частину вагою до трьох кілограмів і здатний знищувати більшість цілей на полі бою. Система БПЛА використовує передові комп'ютерно-навігаційні технології для відстеження цілі на основі візуального каналу з інтегрованою камери EO. Подібна система ефективна на поле бою і значно дешевше в порівнянні зі існуючими аналогами.

Максимальна злітна вага БПЛА дорівнює восьми кілограмів. Дрон має довжину 1,78 м і розмах крил 2,3 м. Електродвигун дозволяє залишатися в повітрі до 40 хвилин на крейсерській швидкості до 70 км / год, хоча при необхідності дрон-камікадзе може досягти максимальної швидкості 150 км / год при захопленні цілі з 3-кілограмової боєголовкою.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...