Російський неонацист, що в складі ДРГ воював проти України, попався з гранатами на Донбасі

Останні роки працював в бюджетній установі, тому "захищати" "русскій мір" в чужу країну його потягнула не стільки ідея, нав'язана режимом, скільки жага наживи.

Торецьк. Фото: Вікіпедія.

Поліцією спільно з СБУ притягується до кримінальної відповідальності 35-річний громадянин РФ, житель м Москва, який був затриманий військовослужбовцями ЗСУ поблизу Торецька (колишнього Дзержинська). Бойовик був у військовій формі зразка Збройних сил РФ і мав з собою дві осколкові гранати. Найманець входив у ворожі ДРГ і брав участь у захопленні Дебальцевого. Новину передають Патріоти України.

В ході контррозвідувальних заходів правоохоронці з'ясували, що бойовик вступив в незаконні збройні формування так званої "ДНР" на початку 2015 року. Вирішальну роль зіграла пропаганда, яку транслювали в російських ЗМІ. Залишивши вдома молоду дружину, чоловік поїхав вбивати людей в Донецьку область.

Встановлено, що чоловік проходив військову службу в Чечні, де був розвідником і, крім того, має за плечима 10 років досвіду роботи в московському карному розшуку, звідки звільнився у званні капітана поліції. Росіянин причетний до націоналістичних угруповань, є активним учасником футбольного руху "ультрас". Останні роки працював в бюджетній установі, тому "захищати" "русскій мір" в чужу країну його потягнула не стільки ідея, нав'язана режимом, скільки жага наживи.

Встановлено, що "відпускник" брав участь в бойових діях на території м.Дебальцеве і м.Горлівка Донецької області. Захопивши Дебальцеве, в лютому 2015 року найманець оселився в приватному будинку в центрі міста. Командиром бригади, де "служив" найманець, був полковник з РФ, також громадянами "братської держави" виявилися і командир батальйону, і його заступник.

У листопаді 2015 року бойовик був передислокований в Горлівку, воював на передових позиціях в районі Широкої Балки, звідки обстрілював мирних жителів Торецька і передмість. 8 вересня 2016 року найманець, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп'яніння, вийшов до позицій ЗСУ і був затриманий військовослужбовцями.

В результаті першочергових слідчо-оперативних заходів поліцейськими отримані дані, що підтверджують особу затриманого, а також адресу проживання: м Москва. Під час обшуку затриманого в нього виявлено та вилучено дві бойові гранати Ф-1.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" і ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Найманцеві загрожує до 15 років позбавлення волі. Тривають слідчо-оперативні дії по документуванню протиправної діяльності бойовика, повідомляє Торецьке відділення поліції Донецької області.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...