Розбірки в "Лугандоні": Плотницький є головним підозрюваним у вбивстві Болотова - ЗМІ

Приводом для ліквідації могло стати те, що у Болотова були відомості про "продаж" Плотницьким позицій бойовиків в Лисичанську, Сєвєродонецьку, околицях Первомайська і Станиці Луганській українським силовикам.

Ватажок терористів Плотницький. Фото:Антикор

Колишній ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький є головним підозрюваним у справі про вбивство Валерія Болотова, який очолював "республіку" до нього. Про це виданню Апостроф розповіли джерела, близькі до нинішнього керівництва бойовиків, передають Патріоти України.

За даними видання, зараз в Луганську ходять чутки про повернення Плотницького. Джерела в «ЛНР» стверджують, що нинішня верхівка незаконної організації боїться його більше, ніж «українських ДРГ».

«Ми всі чудово пам'ятаємо, як Плотницький розправлявся зі своїми конкурентами. Якщо не говорити про місцевих, таких як Олексій Мозговий, Олександр Бєднов, Павло Дрьомов (всі названі ватажки бойовиків були вбиті в 2015 році, і в зв'язку з кожним випадком одним з можливих замовників називався Плотницький, - ред.), то можна згадати хоча б, чим закінчилися заяви [першого ватажка «ЛНР»] Валерія Болотова про бажання повернути владу.

Той спочив з миром буквально через місяць після того, як озвучив ці наміри (Болотов помер в Росії на початку 2017 року. Одна з основних версій його смерті - отруєння, - ред.). До слова, сьогодні головним підозрюваним в його вбивстві є Плотницький. Достовірно відомо, що для того щоб повернути владу в ЛНР Болотов був готовий злити серйозний компромат на свого наступника, але трохи не встиг. Або все ж встиг? І це в підсумку послужило серйозним важелем впливу на Плотницького?" - говорить співрозмовник.

Так, у Болотова були відомості про "продаж" Плотницьким позицій бойовиків в Лисичанську, Сєвєродонецьку, околицях Первомайська і Станиці Луганській українським силовикам.

Джерело, близьке до нинішнього керівництва бойовиків, стверджує, що ватажок бойовиків після втечі став «політичним трупом». Однак у нього все одно є мізерні шанси на повернення.

Як відомо, про смерть Валерія Болотова стало відомо в січні 2017 року. За офіційною версією бойовиків, Болотов помер від гострої серцевої недостатності.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...