"Розраховано на людей з мізками білки": Експерт зі США розкритикував росТБ із його репортажами про "перемогу в Сирії"

На думку Гаррі Табаха, завершення бойових дій в Сирії за нинішніх обставин буде свідчити про втрату Дамаском суверенітету.

Гаррі Табах. Фото: скріншот з відео.

Заяви президента Росії Володимира Путіна і глави Ірану Хасана Роухані про перемогу над терористичною організацією ІДІЛ не має нічого спільного з реальним станом справ в Сирії. Про це в ефірі Oboz TV заявив капітан першого рангу ВМС США Гаррі Табах, передають Патріоти України.

"У Росії вже заявили, що вони перемогли і виводять звідти війська. Але якщо ви послухаєте російські канали, коли вони доповідають, що відбувається в Сирії, то виходить, що вони звільнили території в десять разів більше, ніж вся Сирія. Вони там убили терористів в п'ять разів більше, ніж усе населення Сирії. Це все розраховано на людей з мізками білки, це продовження дебілізації населення", - зазначив він.

За його словами, завершення бойових дій в Сирії за нинішніх обставин буде свідчити про втрату Дамаском суверенітету. "Якщо там закінчаться бойові дії, значить, сталося дві речі: Сирія стала Іраном, а курди ніколи не отримають незалежності, що дуже сумно", - підкреслив американський військовий.
Крім того, Табах впевнений, що просто так покінчити з ІДІЛ неможливо. "Я думаю, що крім російських військ, які мають там дуже мізерну частину, крім американських бомбардувань, там ще 10-20 великих формувань, які ведуть бойові дії, включаючи ІДІЛ. ІДІЛ просто так не пропаде. Воно кудись переміститься, але батьківщина ІДІЛа буде в Сирії ще довго. Вони підуть в підпілля. Це не просто бандити. Це освічені люди, вони стріляні, вони биті. Тому я думаю, що не все так просто", - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...