"Рука" Кремля: "Казаків", які побили учасників акції "Він нам не цар", фінансувала мерія Москви

У 2016-2018 роках "Центральне козацьке військо" отримало від департаменту національної політики російської столиці три контракти на 15,9 мільйонів рублів.

Так звані "казаки" побили учасників акції протесту у Москві. Фото:Twitter

Люди в козацькій формі, які нападали на учасників акції "Він нам не цар" в Москві 5 травня отримували фінансування від уряду Москви на навчання з охорони громадського порядку на масових заходах. Про це повідомив The Bell, інформують Патріоти України.

Видання звернуло увагу на фотографії, які на мітингу зробив блогер Ілля Варламов. На них є люди з нашивкою Центрального козачого війська на формі. Така ж нашивка є на сайті військового козачого товариства "Центральне козацьке військо".

Telegram-канал «Чудеса OSINT», що стежить за держзакупівлями, виявив, що в 2016-2018 роках «Центральне козацьке військо» отримало від департаменту національної політики Москви три контракти на 15,9 мільйонів рублів.

З козаками укладалися контракти на «навчання і закріплення необхідних знань і прикладних навичок при здійсненні діяльності з охорони громадського порядку, забезпечення безпеки при проведенні публічних і масових заходів на території міста Москви». The Bell також звернув увагу, що електронна пошта постачальника в трьох контрактах (1,2,3) значиться як контактна на сайті «Центрального козачого війська».

4 березня на сайті мерії Москви були опубліковані фотографії з тренувань козачого війська. На них видно, що козаки вчилися затримувати потенційних правопорушників.

Тренування проходили в оборонно-спортивному центрі в 37 кілометрах від МКАД в селі Кузєнєво. У рік козаки брали участь в трьох триденних тренуваннях, в кожному по 100 чоловік.

Тренування козаків

Крім того, The Bell виявив, що отамана «Центрального козачого війська» звуть Іван Миронов Кузьмич. Згідно з базою даних СПАРК, особисті дані Миронова (ІПН, прізвище, ім'я та по батькові) збігаються з даними колишнього заступника голови уряду Самарської області, генерал-лейтенанта запасу ФСБ і колишнього віце-президента з безпеки ТОВ група «АвтоВАЗ». Він не відповів на запити The Bell.

Як відомо, 5 травня козаки били учасників акції «Він нам не цар» на Пушкінській площі в Москві. Про це свідчать фотографії. Крім того, про побиття повідомляла «Медіазона», а журналіст Ілля Азар писав, що "протестуючих били не тільки поліцейські, але і різноманітні товариші з георгіївськими стрічками, а також козаки (в тому числі нагайками)".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...