Румунський легіонер не став українцем та і справжнім європейцем теж: "Зеніт" офіційно оголосив про вербовку Луческу, той вже коментує

Угода румунського фахівця з синьо-біло-блакитними розрахована на два сезони і передбачає можливість продовження ще на один рік.

Мірча Луческу. Фото: dynamo.kiev.ua.

Мірча Луческу очолив пітерський "Зеніт". Про це повідомив офіційний сайт російського клубу, передають Патріоти України.

Угода румунського фахівця з синьо-біло-блакитними розрахована на два сезони і передбачає можливість продовження ще на один рік. Луческу за свою тренерську кар'єру працював з такими клубами, як "Корвінул", бухарестськими "Динамо" й "Рапідом", італійськими "Пізою", "Брешиєю", "Реджаною", турецькими "Галатасараєм" та "Бешикташем".

З 2004-го по 2016-й Луческу тренував донецький "Шахтар", який під його керівництвом 8 разів виграв чемпіонат України, 6 разів ставав володарем національного кубка, 7 - Суперкубка і 1 - Кубка УЄФА. В цілому румунський фахівець здобув 32 трофеї, в тому числі - чемпіонські кубки в трьох країнах (Румунії, Туреччини та Україні) і два європейських титули - Кубок і Суперкубок УЄФА.

За словами Луческу, він багато спілкувався з представниками Зеніту під час перебування на роботі з Шахтарем, і знає потенціал колективу, а також його амбіції. "Петербуржці у своєму розпорядженні мають все необхідне. Ми провели дуже професійну зустріч з керівництвом клубу, я подивився і новий стадіон. У Зеніту є великий потенціал. На жаль, з гравцями поки не зустрівся, але час ще є", - розповів тренер.

Також Луческу зазначив, що Санкт-Петербург - на його думку, одне з найпрекрасніших міст світу, і висловив надію, що зможе домогтися тут того, про що мріють уболівальники. Екс-наставник Шахтаря анонсував свій приїзд до Північної столиці РФ на початку червня. Перш ніж обговорювати ситуацію з кадрами в Зеніті, румунський фахівець вказав на необхідність зустрітися з гравцями для того, щоб краще із ними познайомитися.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...