"Русский мир" - геть зі Львова!": Як пікетували церкву Московського патріархату на Сихові (відео)

В прес-службі УПЦ МП акцію назвали "безпідставно організованою" та "боротьбою за рейтинги певних політичних сил".

Пікетування церкви УПЦ МП у Львові. Фото: соцмережі.

Прес-служба Львівської єпархії УПЦ МП офіційно прокоментувала заклики львівських активістів демонтувати збудований на Сихові храм. В опублікованій ввечері 29 січня на сайті Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП заяві вказано, що конфлікт навколо храму штучно створюють радикальні організації для отримання політичної підтримки, передають Патріоти України.

"Всі звинувачення представників "Свободи" та інших радикальних сил, які намагаються зруйнувати міжконфесійний мир у Львові, є абсурдними. Конфлікт, який стався під час недільного Богослужіння 28 січня, є штучно вигаданим та безпідставно організованим силами, які на святому хочуть заробити свої грішні рейтинги", – йдеться у заяві прес-служби Львівської єпархії УПЦ МП.

Там також стверджують, що храм на просп. Червоної Калини, 89, який пікетували активісти, збудований законно, що підтверджено низкою рішень львівських судів. "На території зазначеної земельної ділянки розташовані поруч два храми УПЦ та УПЦ КП, громади яких останнім часом розпочали мирне співіснування, що веде до єднання львівської громади та відкриває шлях до початку міжконфесійного діалогу. Єпархія закликає представників місцевих органів влади, політичних партій та громадськості дати можливість релігійним громадам самим визначитися зі своїм майбутнім", – вказано у заяві УПЦ МП.

Нагадаємо, у неділю, 28 січня, кілька десятків активістів влаштували акцію протесту біля церкви на просп. Червоної Калини, 89. За їх словами, храм УПЦ МП зведений незаконно, а тому його потрібно демонтувати.

Заклики демонтувати цей храм під час сесії 25 січня висловлював і депутат Львівської міськради від "Свободи" Андрій Карбовник. Водночас під час недільної акції протесту поблизу храму відбулися незначні сутички між активістами та представниками московського патріархату. На час проведення богослужіння церкву оточила поліція, однак, за словами правоохоронців, під час цих подій серйозних конфліктів не було.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...