Русини Закарпаття написали лист Порошенку та висловили думку щодо закону "Про освіту" (документ)

Русини Закарпаття, як громадяни України, вважають, що українська мова є державною мовою. Але вона не є і не може бути для всіх рідною мовою.
Русини Закарпаття. Фото: UA-Reporter.com.

Сьогодні у Мукачеві відбулось засідання русинів Закарпаття, де вони підтримали ініціативу влади та новоприйнятий закон про освіту. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Главком.

Русини Закарпаття підтримали закон про освіту і написали лист президенту Перту Порошенку.

«Русини Закарпаття, як громадяни України, вважають, що українська мова є державною мовою. Але вона не є і не може бути для всіх громадян України рідною мовою. Рідна мова - це материнська мова, і в кожного з нас вона своя. Кожен громадянин України зобов'язаний знати державну мову, незалежно від своєї національної, етнічної приналежності», - йдеться у зверненні русинів. Лист-звернення найближчим часом відправлять президенту України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...