Саакашвілі назвав причини масових отруєнь в Ізмаїлі

У самому місті помітні посилені заходи безпеки. Зокрема, зачинений місцевий базар.

Михайло Саакашвілі у Ізмаїлі. Фото: 1080.plus.

Причиною масового отруєння в Ізмаїлі, скоріше за все, є відсутність каналізації у приватному секторі міста. про це в ефірі 112 Україна заявив очільник Одеської ВЦА Михайло Саакашвілі, передають Патріоти України.

"Була різна інформація - від морозива чи інших продуктів. Як ви знаєте, вважається, що до цього призвели дощі та відсутність каналізації у приватному секторі. Був дощ і все змішалося", - сказав Саакашвілі. Також він зазначив, що аналізи поки не виявили, які бактерії спричинили отруєння.

Нагадаємо, у Ізмаїлі введено надзвичайний стан - з симптомами отруєння до лікаря звернулося 284 людини. За фактом масового отруєння людей в Ізмаїлі поліція відкрила кримінальне провадження- за порушення санітарних норм і правил щодо запобігання інфекційним захворюванням.

Тим часом у самому місті помітні посилені заходи безпеки. Зокрема, зачинений місцевий базар. До людей, що намагалися усе таки торгувати, постійно під'їжджали поліцейські патрулі. "Кожен день люди потрапляють у лікарню у зв'язку з тим нам дали команду з міськвиконкому, щоби торгівля, котра здійснюється з землі, була заборонена. І ми просимо людей, щоби вони пішли, але не завжди люди це розуміють", - каже прапорщик патрульної поліції Жанна Антонюк.

Господарі городини кажуть, що самі все виростили та відповідають за якість. "Я їла це вранці, і я здорова. І вчора їла", - кажуть продавці. Такі заходи вони називають маячнею. "Раніше треба було дивитися, щоб у місті були ливньовки гарні, а не чекати ось такого", - каже продавчиня. Попри рекомендації припинити роботу усім закладам харчування, що деякі кафе та ресторани працюють. Також ігнорують містяни і заборону купатися. Міські пляжі заповнені відпочивальниками. Люди купаються цілими родинами. "Я такого не чув і не знав, уперше чую", - зізнається один із відпочивальників.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...