Садовий образився на Кличка через обрання мера Києва головою Асоціації міст України (відео)

Перед обранням голови Асоціації члени організації внесли зміни до її статуту.

Мер Львова Андрій Садовий назвав вибори глави Асоціації міст України "театром". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Перед голосуванням за кандидатуру київського міського голови Віталія Кличка на посаду голови Асоціації пролунала пропозиція розглянути також кандидатуру мера Львова Андрія Садового. Але голосування по його кандидатурі не послідувало. Крім того, перед обранням голови Асоціації члени організації внесли зміни до її статуту.

"Коли колеги запропонували мою кандидатуру на посаду керівника Асоціації, ви навіть не винесли це питання на голосування. Те, що ми бачимо сьогодні тут, - це скоріше нагадує театр, а не збори Асоціації міст", - заявив мер Львова.

Він нагадав, що коли вибирали Юрія Вілкула головою Асоціації в 2012 році, на прохання адміністрації президента був змінений статут, тому що "він не мав права за чинним статутом бути обраним керівником Асоціації". При цьому Садовий заявив: "Ми сьогодні знову міняємо статут. У статуті записано: головою Асоціації може бути обраний міський голова, у якого є більше 4-х років досвіду роботи на посаді міського голови. Ми змінюємо цю норму. Пишемо: повинен бути два рази обраний".

Як сказав Садовий журналістам, він з повагою ставиться до Кличка, проте розцінює процедуру виборів глави Асоціації міст України "як театр": "Це не були вибори, це був театр". Він підкреслив, що сьогодні статут Асоціації "легітимно не змінювався". За словами Садового, за подію сьогодні "соромно", адже "сильна державна влада спирається на сильну асоціацію органів місцевого самоврядування, а слабка державна влада хоче мати ручну асоціацію, і це трагедія для держави".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...