Сам втік від "визволителів": Суд звільнив екс-суддю "ДНР" за програмою СБУ "Повертайся додому"

У квітні 2014 року судді запропонували виїхати з окупованого Донецька і продовжити роботу в суді на підконтрольній Україні території. Але він відмовився, і його звільнили за згодою сторін.

Суддя дав свідчення про діяльність "ДНР". Ілюстрація: 112 Україна.

Красноармійський суд Донецької області звільнив від кримінальної відповідальності чоловіка, який працював суддею в терористичній "ДНР", але згодом покинув окуповану територію. Про це повідомляють "Новости Донбасса", передають Патріоти України.

У квітні 2014 року судді запропонували виїхати з окупованого Донецька і продовжити роботу в суді на підконтрольній Україні території. Але він відмовився, і його звільнили за згодою сторін.

У січні 2015 року ватажок бойовиків Олександр Захарченко призначив чоловіка "суддею Будьонівського районного суду" в окупованому Донецьку. Проте вже 22 липня 2016 року терорист припинив повноваження судді через "грубі порушення чинного законодавства "ДНР", несумісні зі статусом судді". Крім того, самопроголошена "республіка" відкрила проти чоловіка кримінальне провадження. Згаданий суддя хотів оскаржити рішення, але його клопотання відхилили.

У травні 2017-ого чоловік дізнався, що в терорристичній "ДНР" його можуть заарештувати. Тож він виїхав до Росії, де у Ростові-на-Дону перетнув кордон з Україною. Далі він скористався програмою СБУ "Повертайся додому".

"26 липня 2017 року подав заяву про участь у зазначеній програмі, повідомив про свою терористичну діяльність на посаді судді Будьоннівського суду Донецька і про те, що до скоєння іншого тяжкого або особливо тяжкого злочину не причетний", — зазначено в матеріалах справи. Суддя також дав свідчення про діяльність "ДНР".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...